Educamix - Treneri

Poslovni savjetnik, coach i NLP trener s višegodišnjim iskustvom. Nakon završenog studija (eksperimentalne) Fizike (PMF Zagreb, ’82-’87.), odlučio se za druge poslovne izazove, tako da se strukom direktno nije bavio.

Profesionalno se bavio prodajom i marketingom petnaestak godina i to u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Americi i – ponovno – Hrvatskoj. Sudjelovao je u organizaciji i vodio seminare za Društvo za Unaprjeđenje Kvalitete Života. Asistirao u veleprodaji za tvrtku Heru Records američke harfistice, spisateljice i aktivistice Georgie Kelly na području sjeverne Californije (San Francisco Bay Area) gdje je došao u dodir s tamošnjom kulturnom, poslovnom i alternativnom političkom scenom.

Radio na prodaji softwarea kao direktor prodaje tvrtke Fabria d.o.o. (Prvi službeni Apple developer u Hrvatskoj) Surađivao je s američkom tvrtkom Kirby, kao direktor prodaje i partner u distributivnoj tvrtki. 2003. i 2004. djeluje kao voditelj predstavništva InCypher (informatička tehnologija, telekomunikacije i kriptografija) za tržišta istočne Europe, a 2005 je godine Business Development Manager za SYBASE inc. za tržište Hrvatske i Slovenije.

Od 2003 radi kao predavač, edukator i poslovni savjetnik za razvoj i organizaciju prodaje i trening prodajnih vještina. Na području edukacija Dražen Bosak ima značajna međunarodna iskustva. Pohađao je ili vodio brojne seminare u Zagrebu, Budimpešti, ljubljani, Londonu, Bukureštu, Varšavi, Malagi, Malti, Milanu, Bratislavi, Pragu, San Franciscu, Clevelandu, Nashvilleu… Održao je više stotina seminara. Spada u Savjetnike i Trenera s rijetkom kombinacijom iskustva, znanja i specifičnih vještina.

Posebno je učinkovit u rješavanju složenih poslovnih problema i situacija. Njegovi treninzi i radionice primarno uključuje osnovne i napredne prodajne tehnike – gdje u znatnoj mjeri koristi metodologiju Neuro-Lingvističkog Programiranja.

Dr. sc. akademska glumica, redateljica, doktorica znanosti, teatrologinja, spisateljica. Diplomirala je Glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Završila je i kroatistiku te magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Do sada je odigrala 60-tak glavnih uloga, režirala 20-ak predstava. Dobitnica je nekoliko nagrada za glumačke i redateljske kreacije. Bavi se umjetničkim, pedagoškim i znanstvenim radom. Radila je i na HRT-u kao voditeljica i scenaristica.

Trenutno predaje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Centru za ženske studije, na Vernu, kao i na postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Radionice koje vodi – Javni nastup, Gluma i identitet, Glumom do vlastitog glasa, Od traume do kreacije itd, povezane su s njezinim dugogodišnjim profesionalnim interesima. Bavila se navedenim temama na iskustvenom ali i teorijskom planu.

Napisala je dotičući se sličnih tema niz znanstvenih članaka, te doktorsku disertaciju koja je objavljena kao knjiga „Gluma i identitet“ (Durieux, 2008.), te knjige „Melankolija i smijeh“ (2012.) i „Glumica“ (2013.).

dr.sc. Boris Balent, mag. psych, poslovni trener i business coach

Doktor znanosti, magistar psihologije, poslovni trener i coach, niz godina radi kao predavač iz područja menadžmenta komunikacijskih vještina i psiholoških tehnika na nekoliko fakulteta (FER, Hrvatski studiji, Univerza na Primorskom, Kineziološki fakultet), a već 8 godina radi kao trener u centru za razvoj ljudskih potencijala Educamix. U edukaciji je iz Kognitivno-bihevioralne terapije. Ima višegodišnje konzultantsko iskustvo u području razvoja mendžerskih kompetencija kao i u području upravljanja ljudskim potencijalima (odabir kadrova – selekcija, psihologijska procjena zaposlenika i timova (assessment), uvođenje HR sustava i procesa, vođenje međunarodnih projekata, teambuilding, individualno savjetovanje (coaching), medijacija, provedba edukacijskih radionica (treninga) i dr.). Uz rad u području ljudskih resursa, veliko iskustvo ima i u radu s vrhunskim sportašima i sportskim organizacijama (Dinamo, Hajduk, Hrvatska nogometna reprezentacija, HOO, HOA, ZŠS, CIRS i dr.), te je predsjednik i voditelj tima Hrvatske asocijacije sportskih psihologa.

Diplomirala je engleski i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao apsolventica se zapošljava na Hrvatskoj radioteleviziji, isprva kao voditeljica, a kasnije kao novinarka te urednica u Informativnom programu.

Potkraj 90-ih godina prelazi u Hypo Alpe-Adria-Banku, gdje tijekom osmogodišnjeg rada inicira osnutak zasebnog odjela za odnose s javnošću, radeći na brojnim projektima u suradnji s odjelima marketinga ove financijske institucije.

Istodobno pohađa brojne stručne financijske i komunikacijske treninge u Hrvatskoj i inozemstvu.

Iskustvo kasnije produbljuje u tvrtki Pleon Dialog, članici vodeće europske mreže agencija za odnose s javnošću Pleon, unutar koje se kao starija savjetnica posvećuje strateškom i taktičkom osmišljavanju korporativnih komunikacija za domaće i strane klijente s područja energetike, financija i bankarstva te turizma, s naglaskom na krizno komuniciranje i društveno odgovorno poslovanje.

Radila je kao glasnogovornica dva predsjednika Hrvatskog sabora. Trenutno radi kao voditeljica službe za medije Hrvatskog sabora. Sudjeluje u osmišljavanju i vođenju medijskih treninga te treninga kriznog komuniciranja, kao i predavanja na temu odnosa s javnošću.

Mag. ing. des. text. rođena je u Zagrebu gdje je završila školu Primijenjene umjetnosti, Diplomski studij modnog dizajna i Postdiplomski studij teorija i kultura mode na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Završila je grafički dizajn na Algebrinom visokom učilištu i ženske studije. Bavi se industrijskim i konceptualnim modnim dizajnom te kostimografijom. Sudjelovala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Predavačica je i voditeljica kreativnih i inovativnih radionica u sferi suvremenog art dizajna. Članica je ULUPUH-a, HDD-a, HZSU-a i dr. Osnivačica je umjetničke organizacije Argument Art. Živi i radi u Zagrebu.

Kao gost predavač sudjeluje u nizu seminara i radionica kako u Educamix-u tako ina Otvorenom učilištu Zagreb i Ženskim studijima.

Savjetnik za menadžment (CMC) licenciran pri ICMCI (The International Council of Management Consulting Institutes), ovlašteni procjenitelj poslovne izvrsnosti pri EFQM (European Foundation for Quality Management) i ovlašteni računovođa.

Od ukupno 34 godine radnog staža u zemlji i inozemstvu, 24 godine je radio na pozicijama menadžera za upravljanje strategijom, financijama i računovodstvom te kontrolingom. Suosnivač je poduzeća Konter i njegov stalni suradnik, 19 godina bavi se poslovima menadžerskog savjetovanja, uslugama iz područja organizacije i ekonomike poslovanja te poslovnom edukacijom.

Predsjednik je Hrvatske udruge poslovnih savjetnika i član udruga Hrvatski računovođa i Udruga hrvatskih kontrolera. Dobitnik je nagrade Primus 2011., za najboljeg poslovnog savjetnika u Hrvatskoj za područje strateškog menadžmenta i organizacijskog razvoja.

Dr. sc. – Doktorica prirodnih i društvenih znanosti (Sveučilište u Grazu, Austrija), licencirana je trenerica Buzan centra iz Engleske. Provodi edukacije (predavanja, seminari, treninzi) s ciljem aktivacije mentalnih sposobnosti i povećanja učinkovitosti pojedinaca u uvjetima socijalnih i tržišnih neizvjesnosti.

Znanstvenim pristupom bavi se područjem obrazovanja odraslih, cjeloživotnim učenjem, samoobrazovanjem, metodama poučavanja i učenja, te područjem ljudskih resursa. U suradnji s klijentima razrađuje sustave internog trenerstva, te sustave mentorskog pristupa prenošenja znanja u radnim organizacijama.

Sudjelovala je u izradi studije «Business Knowledge Management – a study on market prospects, business needs and technological trends» (IBM Business Consulting Services, Belgija, financirana od strane European Commission DG Information Society) kao i usmenim izlaganjima na internacionalnim konferencijama. Autorica je knjige «Vježbajte snagu svog uma» (Veble, 2008). Dobitnica je nagrade za «Najbolji program za mlade» (Youth Council Croatia , 2005), te Pinnacle of Achievement Award 2007 – for exceptional achievements in the arena of Science and Education (IBC – International Biographical Centre, Cambridge, England, 2007).

Rođen je 1964. u Zagrebu u kojem je maturirao kao propagandist u Centru za kulturu i umjetnost i diplomirao politologiju na Fakultetu političkih znanosti.

Marketingom se bavi od 1993. godine a aktivno je sudjelovao u rastu nekoliko uspješnih tvrtki: marketinške agencije McCann-Erickson Croatia u kojoj je radio kao account manager, Zagrebačke pivovare u kojoj je bio senior brand manager Ožujskog piva i pripadajućih sub-brandova, marketinške agencije Bruketa&Žinić u kojoj je bio izvršni direktor, te na istoj funkciji u agencijama EP’64 i Zona originalnog oglašavanja.

Danas je izvršni direktor kreativne agencije Media 7 studio.

Mag. psih. Od početka profesionalne karijere 2004. godine radi na području upravljanja ljudskim potencijalima: procjenjivanje stanja ljudskih resursa u tvrtki, ispitivanje organizacijske klime i zadovoljstva zaposlenika, kreiranje i vođenje treninga mekih vještina (komunikacijske i prezentacijske vještine, upravljanje konfliktima i stresom, razumijevanje razlika u osobnosti, teambuilding…), psihologijsko procjenjivanje djelatnika/voditelja, provođenje poslovne selekcije za kompanije, provođenje feedbacka 360°, procjena timova i timske dinamike, sistematizacija radnih mjesta i izrada opisa poslova i sl.

Najveći dio radnog iskustva stekla je u internacionalnoj konzultantskoj tvrtki za ljudske resurse, gdje je razvijala odjel i vodila tim psihologa. Trenutno kao vanjski konzultant radi za Educumix, vodi ljudske resurse nekoliko malih tvrtki (30-40 zaposlenika) te je na edukaciji za Gestalt terapeuta.

Diplomirani je ekonomist. Dodatno se obrazovala u području HR menadžmenta na poslovnoj akademiji u Zagrebu. Stekla je pedagoško-psihološku i andragošku izobrazbu. Kontinuirano je uključena u različite oblike učenja i usavršavanja postojećih vještina ali i stjecanja novih. Educira se i usavršava u području HR management-a i leadership-a i na međunarodnoj razini što joj omogućuje korištenje suvremenih alata na području upravljanja i razvoja ljudskih potencijala, a što uključuje organiziranje i vođenje procesa selekcije, upravljanja radnim učinkom, razvoja i implementacije sustava interne komunikacije te interne edukacije zaposlenika u odnosima s klijentima. Certificirala se kao SDI (Strength Deployment Inventory) facilitator za upotrebu i interpretaciju alata za vođenje timova, prevenciju i upravljanje konfliktima u timu te pružanje Feedback-a i komuniciranje očekivanja. Aktivni je gost predavač iz područja upravljanja ljudskim potencijalima te leadership-a i management-a na nekoliko poslovnih škola. Devet godina radila je kao voditeljica ljudskih resursa u proizvodnoj internacionalnoj kompaniji sa sjedištem u Beču. Svoje bogato poslovno iskustvo usvajala jei kao regionalna voditeljica ljudskih resursa KIA Motors Adria Group, a trenutno radi kao HR manager u Fortuna Entertainment Group. Niz godina radi kao poslovni trener, konzultant i coach. Suradnik je centra za razvoj ljudskih resursa Educamix.

Trenerica je i certificirani coach s gotovo petnaest godina iskustva u vođenju treninga za zaposlenike i rukovoditelje tetrideset godina rada u privatnim i javnim organizacijama. Vodila je nekoliko stotinatreninga i radionica u bankarskom okruženju, te za različite ciljane skupine natržištu. Posjeduje višegodišnje rukovoditeljsko iskustvo. U svom radu bavi sekreiranjem i vođenjem različitih razvojnih programa za talente i rukovoditelje,razvojem coaching i mentoring sustava, centrima procjene i razvoja, aktivnostimavezanim za upravljanje učinkom, razvojem karijere. Po obrazovanju je ekonomistica isocijalna radnica koja kontinuirano širi svoja stručna znanja i dodatno se obrazuje.Svojim entuzijazmom plijeni pažnju polaznika i potiče ih na primjenu novih spoznajakoje su stekli tijekom treninga/radionica ili individualnog rada.

Sandra Šućurović, mag. psych., diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, te se kvalificirala za menadžera odnosa s javnošću na Medijskom učilištu Studia Intermedia.  Završava doktorski studij na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, gdje ujedno i radi kao vanjski suradnik. Bila je vanjska suradnica na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te stručna suradnica Sportskog saveza Grada Zagreba.

Organizirala je i vodila brojne projekte iz znanstveno-istraživačkog područja, sporta kao  i  projekte vezane za skrb o specifičnim društvenim skupinama. Kontinuirano angažirana je u provedbi seminara, edukacija i coachinga zaposlenika.

U su-autorstvu publicirala je knjigu „Psihosocijalna prilagodba hrvatskih branitelja; individualna i društvena perspektiva“, te  bila suradnik na knjizi  „Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi“. Također je autorica  niza  znanstvenih i stručnih radova.

Permanentno se usavršava, a  u svome radu  koristiti  i kreativne metode poput poetske i biblioterapije.

Dopredsjednica je  Hrvatske asocijacije sportskih psihologa i Udruge Rast,  te voditeljica portala Identitet.hr.

Svoje je kvalifikacije trenera, assessora, predavača te diplomu u HR menadžmentu i treningu stekla u Južnoafričkoj Republici i Engleskoj gdje je živjela i radila posljednjih 20 godina. Kroz zadnjih 20 godina rada u velikim korporacijama (Sun International, Piermont Global, Tsogo Sun, Daimler etc.) u Južnoj-Africi, Botswani, Engleskoj i Njemačkoj, Iva se konstantno usavršavala u svim segmentima biznis menadžmenta, razvoja menadžera i lidera te coachinga. Iva se profilirala i kao stručnjak za performance management programe, komunikacijske vještine, transformacijsko vođenje, coaching vještine za menadžere i train the trainer programe. Iva je dugi niz godina uspješno vodila nekoliko kompanija, završila Business management i Project management te uz prijašnje iskustvo menadžerskih pozicija u svojem se pristupu treninga i edukacije s lakoćom poistovjećuje s polaznicima i njihovim izazovima. U zadnjih par godina dodatno se educirala kao virtualni trener i predavač, a od 2020. je prepoznata kao stručnjak u Learning and Performance zajednici te nagrađena od strane Learning and Performance Instituta u Engleskoj za kontinuirano održavanje visokih profesionalnih standarda te za svoj značajan doprinos napretku struke. I dalje se kontinuirano usavršava te aktivno sudjeluje na stručnim skupinama i konferencijama.

mag.psych, Learning and Development konzultant, sportski psiholog, business coach, stručnjak na polju komunikacije i pregovaranja, OB instruktor
Živio je i radio nekoliko godina u Novom Zelandu, proveo godinu putujući Azijom te igrao ragbi 20 godina. Ima višegodišnje konzultantsko iskustvo u području prodaje i pregovaranja, te generalno uspješnije komunikacije. Kao vanjski suradnik uspješno je provodio projekte u privatnom sektoru, NGO udrugama te profesionalnim sportskim kolektivima najvišeg ranga u regiji (KMAG\VCAG grupacija, Outward Bound, Hajduk, Cibona, Dinamo, PSK\Hattrick grupa, etc). Kombinacija terenskog iskustva instruktora te program direktora stečenog u OB međunarodnoj organizaciji (5 godina) provođenja I osmišljavanja outdoor programa sa specifičnim ishodima prilagođenih potrebama klijenata pomaže u radu sa svim profilima pojedinaca I grupa (instruktorski tečaj OB Singapur, program direktor tečaj OB PRO Lake District). Trenutno radi kao vanjski suradnik PSK\Hattrick grupacije (on boarding, IDPs, postavljanje interne Management akademije). Radi i kao business coach te surađuje s nekoliko internacionalnih sportskih kolektiva kao konzultant. Ujedno održava i edukacije za coacheve.